Tidningar – nöje och kunskap


Idag finns det en uppsjö av olika slags tidskrifter, som handlar om allt från skönhet till historia och allt däremellan. Under det senaste decenniumet har det kommit ut många specialmagasin om olika ämnen, både på svenska och på engelska. Ibland kan det vara svårt att välja mellan alla tidningar som finns.

Veckotidningar

Det finns många tidningar som kommer ut en gång i vecka. Veckotidningar har funnits i flera decennier, såsom Allers och Allas. Allers och Allas är tidningar som påminner lite om SVT:s populära program “Go kväll”. De innehåller reportage och livsöden, personer som överlevt en svår sjukdom eller som hanterat en ovanlig situation. De har också resereportage – med ett fokus på kultur och mat för en vanlig resenär i medelåldern, inte partytips för tjugoåringar. Ett viktigt och återkommande fokus är mat då det bjuds på recept på både mat och bak, men också olika mat-teman. En annan viktigt ingrediens är korsord och sudoku. Genom att läsa veckotidningar som Allers och Allas får man både nöje och kunskap – och praktiska tips för vardagen.

Historiska tidskrifter

De sista tio åren har tidningshyllorna börjat svämma över av historiska tidskrifter. Det finns både allmänna historietidningar som Världens Historia och Populär Historia, men också magasin som fokuserar på särskilda ämnen, som Historiska Brott och Mysterier och Släkthistoria. Att läsa tidningar om historia och vetenskap ger mycket kunskap både om dåtid och nutid. Det är bra om barn och unga får läsa sådana tidningar, då det ofta kan väcka ett kunskapsintresse. Om du vill att ditt barn eller tonåring ska vidga sina vyer, kan det vara en klok idé att låta denne läsa olika intressanta tidningar – det blir också en hjälp i skolarbetet. Ett annat sätt för att hjälpa både barn och ungdomar i skolarbetet är att ge dem läxhjälp i Stockholm, då de får hjälp av unga studenter att studera. Det finns många sätt att lära sig på, att läsa och ta hjälp av andra är bland de bästa!

Det spelar egentligen ingen roll vilket intresse du har, troligtvis finns det en intressant tidskrift för dig. Genom att tekniken har gått framåt har det blivit mycket billigare och enklare att skapa en tidning – därav kan allas tycken och smak tillgodoses. Många tidningar finns också på webben, men för det mesta endast som smakprov för att du ska köpa den fysiska tidningen när du kommer till affären. Det finns också tidningar som du kan prenumerera på online. Då kan du logga in på tidningens hemsida och läsa hela innehållet där.

Om du vill bredda dig som person kan du gå till biblioteket och läsa en tidskrift som du aldrig ens tänkt på, till exempel om Segling eller Psykologi. Bibliotek brukar prenumerera på ganska många tidningar, mellan 20-70 olika tidskrifter beroende på bibliotekets storlek. Då kan vem som helst gå till biblioteket, hitta en intressent tidning och sedan sätta sig i en skön fåtölj eller soffa och läsa. Samtidigt som man då får tillgång till både kunskap och nöje, så sparar man in många hundralappar.