Läs på om ny teknik


Finns det något bättre än att grotta ned sig i sina intressen? För den som är intresserad av teknik, teknikdelar och prylar finns en hel uppsjö tidskrifter och magasin att botanisera i.

Visst finns mycket att läsa på internet, men inget slår väl känslan av att ostört bläddra runt i en riktig papperstidning? Och håller du inte med erbjuder de flesta tekniktidningar digitala utgåvor:https://koletmag.se/digitaliseringen-av-tidsskriften-i-sverige/ – såklart, eftersom det ligger i sakens natur att de hänger med i utvecklingen!

Vill du läsa in dig på den tekniska marknadens aktörer, nya branschtrender eller om du bara är ute efter gammal hederlig konsumentrådgivning kan du spana in de här titlarna:

PC för alla är en klassiker i tidningshyllan som är still going strong. De kan rapportera om allt ifrån hur du kommer igång med nya hajpade appen Clubhouse, till hur du kalibrerar din TV eller vad du ska välja om du är ute efter en riktigt bra smartklocka.

Att MacGuiden är inriktad på Apple-produkter hörs ju på namnet. Och med tanke på hur ofta Apple uppdaterar sina existerande produkter, släpper nya och tar över allt större andelar på olika delar av teknikmarknaden är det kanske helt rimligt att det finns en hel tidning med denna nisch!

Nordens största hemelektroniktidning! Ljud & Bild är riktigt bred i sin rapportering, och levererar kvalitetsjournalistik på elektronikområdet. Här bjuds du på många how to-guider och köpvägledningar, vilket kan vara en trygghet på en ständigt föränderlig teknikmarknad. Det som nyss var högteknologi är nu passé (vilket många som uppdaterade till operativsystemet BigSur fick erfara då många produkter helt plötsligt inte längre hade kompatibilitet med den nya världen…), så det är värt att hålla koll på vad som är på gång framåt.

Kanske är du till och med så intresserad av teknik och tidskriftsproduktion att du vill starta en egen? Marknaden för tekniska tidskrifter står liksom de flesta andra i tidningsbranschen inför en förnyelsefas, och för att behålla sin relevans kommer många tidningar behöva se över sitt utbud och arbetssätt. För dig som vill in i tidningsbranschen finns en del praktiskt att tänka på, men det allra viktigaste är nog passionen för tekniken du tänker rapportera om!