Karavan – 25 år av internationell litteratur


Karavan är en tidskrift som firande sitt 25-årsjubileum i november 2017. Tidskriftens slogan är ”Litterär tidskrift på resa mellan kulturer”, och dess fokus är just litteratur från olika kulturer i hela världen, med ett fokus på att introducera författarskap från Asien, Afrika och Latinamerika. Tidskriftens ursprungliga namn var Halva Världens Litteratur, men sedan 1999 har tidskriften denna nya, mer bildliga titel. Karavan har genom sin historia prisats och lovordats för sitt arbete, och har bland annat tilldelats priset Årets kulturtidskrift år 2009 och Stig Dagermanpriset år 2009.

Karavan utkommer normalt fyra gånger om året, men eftersom jubileumsnumret i november är särskilt tjockt, motsvarar det både nummer tre och fyra år 2017. Temat för numret är klassiker och litterära världsarv, då man tar upp några av de litterära skrifter som anses vara mer eller mindre kanon i olika världsdelar.

Om man arbetar på en tidning som Karavan eller andra tidskrifter, där många skribenter konkurrerar om att få ha med just sin idé i tidningen, gäller det att ha god presentationsteknik, så att man kan föra fram sin idé för redaktören på bästa sätt. Om du känner att du skulle behöva förbättra din presentationsteknik, av den anledningen eller någon helt annan, ska du gå in på Advantumkompetens.se, där du hittar en mängd kurser inom kommunikation.