Populära ekonomitidningar

Ekonomitidning i närbild

I en värld i ständig förändring är det av intresse att hålla sig uppdaterad genom olika typer av media. Information uppdateras löpande och vi kan numera få nyhetsuppdateringar skickade till oss genom push-notiser i mobilen. Världsekonomin och aktiemarknaderna runt om i världen är i ständig förändring och för den som söker ekonominyheter finns det ett stort utbud att välja bland, både i digitalt format och i pappersform. Om man är ute efter att läsa om ett specifikt segment inom ekonomi eller en särskild marknad finns det en uppsjö av tidskrifter och magasin. Några av de mest populära dagstidningarna täcker ekonominyheter i sin helhet och har även individuella ekonomi-bilagor där de senaste förvärven diskuteras och där det går att följa börsens upp- och nedgång dag för dag.

Hitta rätt tidning för dig

Händer på tangentbord

Ett tips om man är på jakt efter en ekonomitidning som passar ens intresse är att söka efter nyheter inom den genre som intresserar en. Det finns tidskrifter som endast tar upp nya och innovativa produktlanseringar eller så kallad daytrading som på senare tid blivit en populär sysselsättning bland både unga och gamla. För den som gillar investeringar i fastighetsprojekt är https://tessin.se/ ett hett tips. Här kan man investera valfritt kapital i nya och existerande projekt och få avkastning i form av inlösen eller utdelning. Det kan vara en spännande sak att följa när man har avklarat dagens ekonominyheter.

Svenska och internationella ekonomitidningar

Vilken tidningar man väljer beror lite på vart ens intresse ligger. I Sverige är DI en av de mest kända näringslivsinriktade dagstidningarna. Den har utkommit sedan 1976 och från början bestod den mestadels av tekniknyheter, men sedan mitten på 1980-talet har den fokuserat på börsen och företagsnyheter. En internationell tidning som har miljontals läsare är Bloomberg Business Week, en veckotidning som publiceras i New York. Dess största konkurrent är Forbes som utkom första gången 1917 och som avhandlar allt från investeringar till nyheter inom forskningsvärlden.